image
image
image
image
* * * *
image image image image

Најнови вести

novosti zrnovci

На полето на спортот делува фудбалскиот клуб "Зрновка" од Зрновци кој се натпреварува во меѓуопштинската лига и има свој стадион со фудбалско игралиште и соблекувална.Во рамките на овој клуб работи и фудбалскиот подмладок.

 

Македонија вработува

rabota zrnovciВладата на Република Македонија започнува со реализација на проектот која опфаќа пакет мерки за вработување-МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА чија примарна цел е борба за секое работно место.

Настани Општина Зрновци

ROKSTORIES ERROR: File not found: images/10704341_780566195338494_1886491756812898977_o.jpg
image
Образование Во општина Зрновци постои едно централно основно училиште „Синиша Стоилов“ кое е сместено во с.Зрновци и едно подрачно ( од 1-4 одд) во с.Мородвис. Училиштето има вкупно 37 вработени а опслужува 214 ученика. И двете училишта се потполно реновирани, со сопствени системи за централно греење а во дворот на училиштето во Зрновци се гради и модерна училишна спортска сала. Read the Full Story
image
ГРАДОНАЧАЛНИК БЛАЖЕ СТАНКОВ - Градоначалник на општина Зрновци Роден на 31.05. 1959 год. во Кочани. Своето основно и средно образование ги завршува во родниот град а студиите ги продолжува во Охрид на факултетот за туризам и угостителство. Од 1986 год. работи како приватен угостител во Виница а од 1991 год. угостителската дејност ја продолжува во Зрновци. Read the Full Story
image
Асфалтирање на патниот правец Видовиште - Теранци Почитувани сограѓани, во тек е асфалтирање на патниот правец Видовиште - Теранци. Конечно граѓаните кои гравитираат на релација општина Карбинци, општина Чешиново - Облешево, општина Зрновци и општина Виница ќе имаат алтернативен и пократок пат. Патот има особено значење за земјоделските производители и поврзувањето со пазарот во Облешево.                                                              Read the Full Story

Etno kuka Morodvis

Crkva Sv Dimitrij s.Zrnovci

Osvetuvanjeto na plostadot1