image
image
image
image
* * * *
image image image image

Добредојдовте на веб страната на општина Зрновци

Преку кањонот на реката Зрновка, археолошкиот локалитет Моробиздон, како и повеќето цркви и манастири, општината Зрновци претставува овековечено место на многубројни природни и историски реткости што преставува перспектива која ветува успех. Нашата основна преокупација и занимање на голем број семејства е земјоделството, па од тука животот на овие простори подразбира напорна работа, верба во Бога и приврзаност кон земјата.

Блаже Станков -  Градоначалник

1794781 1458920050986368 1651225444 n

 

 

Вести Општина Зрновци

image
Објавен тендерот за изградба на мост на река Брегалница Почитувани граѓани,
Со особено задоволство, ве информираме дека тендерската постапка за изградба на мостот на река Брегалница е во тек.
Тендерот е објавен на 24 март, а отварањето на понудите ќе се изврши на 27 април. Со градежните активности треба да се отпочне втората половина на мај.
За подетални информации: http://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=28853  
Read the Full Story
image
ОПШТИНСКО КОРИСНА РАБОТА ЗРНОВЦИ 2016 Почитувани сограѓани, Програмата Општинско-корисна работа продолжува и во 2016 год. Со цел подобро информирање на своите граѓани за програмата, како и соодветно дефинирање на приоритетните услуги од социјалната сфера, Ве молиме да ја користите апликацијата која се наоѓа на веб страната:  http://moja-opstina.mk/ Апликацијата може да се пополнува на повеќе јазици и е само –објаснувачка т.е. движењето низ неа е лесно. Периодот на користење на апликацијата е  20 дена. Ги очекуваме Вашите предлози и сугестии! Општина Зрновци   Read the Full Story
image
Чистење на речните корита на Брегалница и Зрновка Општина Зрновци заврши со првиот дел чистење на речните корита на Брегалница и Зрновка, според акциониот план за 2015 год. Од Брегалница исчистени се вкупно 1230м а од Зрновка 250м.  Read the Full Story
image
Асфалтирани улици Асфалтирани дел од улиците: „Филе Ристов“, „Генерал Апостолски“ и „Аспарух Манев“ во с.Зрновци Општина Зрновци во рамки на својата програма деновиве ги реасфалтираше дел од улиците „Филе Ристов“, „Генерал Апостолски“ и „Аспарух Манев“ во с. Зрновци. Воедно беа изградени и 4 колектори за атмосферска вода и беа обновени банкините.       Read the Full Story

Makedonija vrabotuva

 

 

 

 

 

 

 

ZELS

 

 

 

Odobrenie za gradenje

Etno kuka Morodvis

Crkva Sv Dimitrij s.Zrnovci

Osvetuvanjeto na plostadot1