Селото Видовиште е село во општина Зрновци, оддалечено 3.5км од с.Зрновци. Според пописот од 2002 година, селото имало 494 жители. Се наоѓа веднаш под падините на планината Плачковица на трасферзалата Штип – Виница.

Среде селото се наоѓа плоштадот „Магила“ а веднаш до него е и новоизградената црква „Св.Климент Охридски“. Низ селото поминува регионалниот пат Виница – Штип.

vidoviste google slika

Контактирајте не на социјалните мрежи:

Контакт инфо

Општина Зрновци

Илинденска Бр.186, 2305 Зрновци, Македонија
Email: info@zrnovci.gov.mk

Tel: +389 33 353 104, +389 33 353 105
http://www.zrnovci.gov.mk

@ 2021 Сопственост на Општина Зрновци