Добредојдовте на веб страната на општина Зрновци 

Општина Зрновци—рурална општина во Источна Македонија, припаѓа на Источниот плански регион. Седиштето на општината е во селото Зрновци, кое е и најголемо населено место во општината со 2221 жител според пописот од 2002 година.

Општина Зрновци има вкупно 3 населени места (Зрновци, Мородвис и Видовиште), население од 3264 жители и има вкупна површина од 51.764.076 метри квадратни. Актуелен градоначалник на Општина Зрновци е Борчо Коцев.

Општина Зрновци на исток се граничи со општина Виница, на запад со општина Чешиново Облешево, на југ со општина Карбинци на север со општина Кочани.Од главниот град на Македонија општината е оддалечена 134 километри. Општина Зрновци е воглавно земјоделска општина и е една од помалку еколошки загадените општини во Македонија.

Знаме на општина Зрновци 800px Flag of Zrnovci Municipality.svg

Грб на општина Зрновци

Coat of arms of Zrnovci Municipality

 Документарна емисија за општина Зрновци - прв дел - https://www.youtube.com/watch?v=XjxZiWzoPl0

Контактирајте не на социјалните мрежи:

Контакт инфо

Општина Зрновци

Илинденска Бр.186, 2305 Зрновци, Македонија
Email: info@zrnovci.gov.mk

Tel: +389 33 353 104, +389 33 353 105
http://www.zrnovci.gov.mk

@ 2021 Сопственост на Општина Зрновци