ИЗГРАДЕНИ ДВА ПРОПУСТА НА ВИДОВИШКА РЕКА

Општина Зрновци изгради два бетонско-армирани пропуста на Видовишка река во с.Видовиште. Со нив е подобрена сообраќајната комуникација преку реката, посебно, во услови на поројни дождови и висок водостој.

12718061 183326628710156 2653191335457890496 n     12800114 183326792043473 3849734885248967218 n 

ЗАВРШИ ИЗГРАДБАТА НА ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО с.МОРОДВИС

Општина Зрновци ја заврши изградбата на фекалната канализација во с.Мородвис. Со овој проект значително  се влијае на подобрувањето на квалитетот на живот на граѓаните а и се штитат подземните води и почвата од загадување.

12696202 988676824550700 1586834886 n


12714210 988676977884018 1066591795 n


12721910 988676881217361 1159307004 n

ПАРКОВИ ВО С.МОРОДВИС И С.ВИДОВИШТЕ

Општина Зрновци изгради парк во с.Мородвис и парк во с.Видовиште. Локациите се во централните јадра на двете села. Жителите на овие населени места  можат да уживаат во благодетите на овие уредени места за релаксација и одмор. Очекувано, најмладите се најрадосни и најбројни корисници.

12665613 988676831217366 1779786459 n


12674379 988676851217364 985504766 n

 12735821 988676671217382 680790681 n


12736382 988676544550728 1353226307 n

Реализиран проект: РЕАСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД УЛИЦИТЕ: ГЕНЕРАЛ АПОСТОЛСКИ, ФИЛЕ РИСТОВ И АСПАРУХ МАНЕВ ВО ЗРНОВЦИ

Проектот е финансиран од општинскиот буџет. На гореспоменатите улици се создадени подобри услови за непречено одвивање на сообраќајот а на истите се поставени и канали за прифаќање на атмосферската вода.

12190965 997392836989161 6510449418178705099 n    12191805 997392826989162 803765297096745544 n

12196027 997392933655818 5465073879323597697 n    

12193838 997392966989148 5686028937891948652 n

Реализиран проектот: РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ОПШТИНСКА ЗГРАДА ВО ЗРНОВЦИ СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ

Проектот се спроведе во рамките на Програмата за зачувување на природата во Македонија, координиран од Фармахем Скопје и Helvetas Intercorporation  а подржана од SECO - Швајцарската агенција за развој и соработка.

Со активностите од проектот променети се старите прозори и врати на општинската зграда и поставена е нова термо фасада. Со ова општинската зграда доби нов модерен лик а сметките за електрична енергија ќе бидат драстично намалени.

IMAG0159 

IMAG0358

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТОТ „ВАЛОРИЗАЦИЈА НА ОБНОВЛИВИТЕ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА ВО ПОГРАНИЧНИОТ РЕГИОН БГ - МК“

IPA Cross-Boreder Programme

CCI Number 2007CB16IPO007

Проект 2007CB16IPO007-2011-2-89

 

Во јануари 2015 год заврши проектот од Програмата Добрососедство со Р.Бугарија, помеѓу општините Зрновци и Белица. 

 Najnova slika mak

 slika ress najnovo ang

Документи:

Репорт 1      Брошура 1      Брошура 4

Репорт 2      Брошура 2       Информативно гласило

Репорт 3      Брошура 3    

Executive Summary

Прилог 1 шема 1

Прилог 2 шема 1

Прилог 2 шема 2

Прилог 2 шема 3

Прилог 2 шема 4

Прилог 2 шема 5

Изградена и уредена ул.„Маршал Тито“ со пешачка патека на ул.„Тодор Арсов“ кон паркот

SV107736

Изградено повеќенаменско спортско игралиште во с.Зрновци

1655956 1461270117418028 1445565041 n

1795688 1461270104084696 2001088349 n

Асфалтиран локален пат во с.Зрновци: Зрновци спој со регионален пат Зрновци - Виница, во должина од 800м

patot prema vinica namaleno

Асфалтиран локален пат во с.Видовиште: Видовишка раскрсница спој со Горно маало, во должина од 700м

vidoviste patnamalena

 

Контактирајте не на социјалните мрежи:

Контакт инфо

Општина Зрновци

Илинденска Бр.186, 2305 Зрновци, Македонија
Email: info@zrnovci.gov.mk

Tel: +389 33 353 104, +389 33 353 105
http://www.zrnovci.gov.mk

@ 2021 Сопственост на Општина Зрновци