ГРАДОНАЧАЛНИК

БЛАЖЕ СТАНКОВ - Градоначалник на општина Зрновци

Роден на 31.05. 1959 год. во Кочани. Своето основно и средно образование ги завршува во родниот град а студиите ги продолжува во Охрид на факултетот за туризам и угостителство. Од 1986 год. работи како приватен угостител во Виница а од 1991 год. угостителската дејност ја продолжува во Зрновци.

 

Од 1999 - 2002 год. работи како Началник на Подрачната единица на Министерството за труд и социјална политика во Кочани.
Како член на партијата ВМРО-ДПМНЕ стапува во 1991 год. и е активен се до денес. Активностите во партијата ги вршел во партијата како претседател на месен комитет а подоцна и како претседател на општински комитет.

Во април 2009 год, на локалните избори станува Градоначалник на општина Зрновци како кандидат на најголемата политичка коалиција на ВМРО-ДПМНЕ. На последните локални избори ја добива довербата на граѓаните и Втор мандат за градоначалник на општина Зрновци 20013 - 2017год.

1794781 1458920050986368 1651225444 n

Etno kuka Morodvis

Crkva Sv Dimitrij s.Zrnovci

Osvetuvanjeto na plostadot1